„Van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint a felhő a szemhatáron, átsuhan az égen és magával hoz egy gyermeket.”

A nők kulturális kondicionálása azt eredményezi, hogy átadjuk magunkat a terhességi szakértőknek, így legtöbbünk elveszíti kapcsolatát a velünk született erőnkkel és ösztönös tudásunkkal, ahogyan a legtöbb szakértő is, aki ehelyett laboratóriumi vizsgálatokra, gépekre hagyatkozik.

A szülés az élet természetes velejárója. Saját ritmusa van. Ha nem sürgetik, hanem hagyják a maga természete szerint végbemenni, valószínűleg nem lesz szükség beavatkozásra, még gátmetszésre sem. Ehhez elengedhetetlenül fontos a nő számára a biztonság, a kontroll és a kompetencia élménye, az érzelmi támasz és a saját aktivitás megélése. Nagy segítség a szülő nőnek, ha testhelyzetét szabadon megválaszthatja, mert hanyatt fekvő helyzetben sokan kiszolgáltatottnak érzik magukat. Emellett a vertikális szülésnél a gravitáció is meggyorsítja a folyamatot. Jelentősége van még az intim légkörnek is, hiszen a szülés is egy szexuális folyamat, ezért éppúgy lehet élvezni, mint a szeretkezést.

Free Joomla! templates by AgeThemes