Magunkról

Dobiné Olasz-Papp Nóra elnök

Kisfiam 2009. februárban született, kislányom 2012. májusban. Édesanyaként bennem is számtalan kérdés felmerült a neveléssel, gondoskodással kapcsolatban, a szoptatás is jó nagy akadályokkal indult a nem megfelelő információknak köszönhetően, de szerencsére megismertem a válaszkész, kötődő nevelés elemeit, melyet a mai napig tanulok. Hiszem, hogy gyermekeink a tanítóink, ezért fiamnak kimondhatatlanul hálás vagyok, amiért megszületésével felébresztette bennem az ősi tudást és válaszkész szülővé tett megnyilvánulásaival, puszta jelenlétével. Kislányom születése után egyértelmű volt a gondoskodás mikéntje, így azt is megtapasztaltam, milyen az, ha TUDOM, hogyan működik a kisbaba, milyen ősi programokkal érkezik, milyen ösztönös igényei vannak, így már könnyű és természetes választás volt az igény szerinti szoptatás, együttalvás, hordozás, melyek nem okai a válaszkészségnek, hanem természetes segítői! Az ösztönök, a válaszkészség útja egy csodálatos út, amely bizalmat és elfogadást kér, emellett önismereti elmélyülésre is alkalmas.
Én mindenképp ennek az útnak elhivatott képviselője vagyok és ezért alakult meg az Egyesületünk is! Egyik legfontosabb életcélom, hogy ezeket a gondoskodás elemeket közelebb vigyük a szülőkhöz, az információkat megosszuk, a tapasztalatokból erőt adjunk, mi is merítsünk és segítsünk!


Olasz-Papp Zsuzsanna
 elnökségi tag

Két fiúgyermek anyukája vagyok, 2002- ben, ill. 2010- ben születtek. Általuk és a velük töltött csodás, és igen- igen eseménydús:-) pillanatoknak köszönhetően rengeteg mindent tanultam a világról. Csemetéim segítenek az élet dolgait többféle szemszögből látni, születésük óta nagyon sok minden teljesen átértékelődött bennem.

Számomra a család az egységet, az egymásra hangolódást, az egymás iránti tiszteletet, a fejlődés-, és az egyéni kibontakozás támogatását testesíti meg, ahol a családtagok a felmerülő szituációk kapcsán egymást kölcsönösen támogatva segítik egymás és a maguk fejlődését minden síkon.
Örülök, hogy ez az egyesület megalakulhatott, mert az általa képviselt elvek teljes mértékben megegyeznek az én értékrendemmel, és így hitelesen,örömmel tudok részt venni a munkában.


A következő személyek nélkül sem jöhetett volna létre az Egyesület:

Gerendai Zsuzsanna

Az óvónőként eltöltött sok-sok év alatt rengeteg gyermekem, és amióta Anya lehetek, két csodálatos gyermekem tanít, alakít, épít, aminek eredményeképpen megismerhettem más elveket, szempontokat, módszereket. A válaszkész nevelést mind a mai napig tanulom minden egyes nap, igyekszem fejlődni, élni a mestereim által kínált fejlődés lehetőségével.
Szeretném, ha minden Édesanya csodaként élné meg anyaságát és egységét gyermekével. Bízom abban, hogy az Egyesület működésének hatására egyre több szülő teljesedhet ki ebben a szerepében.


Nagy Imréné Tóth Judit

Hároméves kislányom van. Közel negyven évesen szültem, 39 évesen mentem férjhez, költöztem a férjemhez Bp-ről Sülysápra, 38 évesen határoztam el, hogy családom lesz. Nagyon sok nehézséget okozott már maga a kapcsolatteremtés, a párkapcsolat kialakítása. (Elvitte az életem felét.) Azt gondoltam, hogy a születendő kislányunkkal szemben nem engedhetek meg magamnak ennyi kísérletezgetést. Neki már példa lesz, amit csinálok, és azt szeretném, ha sok örömét lelné a saját nőiségében, a saját családjában később. Megpróbáltam elképzelni, milyen kapcsolatra vágyom vele és hogyan érhetem el... Szerencsére terhesen megismerkedtem Gerendai Zsuzsival, rajta keresztül pedig az egyesülettel, ami akkor még nem egyesület, hanem hasonló élethelyzetben lévő anyukák jóakaratú gyülekezete volt... Tetszett, hogy mindannyian a gyerekek, s mindamellett a saját és a férjük javát, a családjuk javát, legjavát akarták. Ezért támogattam az egyesület létrejöttét és támogatom a munkáját.

 

Sarkadi Gyöngyi

Kétgyermekes anyuka vagyok. Kislányom 2009-ben, kisfiam 2011-ben született. Igyekszem elég jó anyukájuk lenni, és megadni nekik az érzelmi biztonságot, hogy minél teljesebb gyermekkoruk legyen, kiegyensúlyozott, lelkileg is egészséges felnőtt váljon belőlük.
A hétköznapok kisebb-nagyobb történései sok örömet adnak, ugyanakkor sokszor elbizonytalanítanak bennünket, édesanyákat. Hiszen sokszor magunkra maradunk érzéseinkkel, kérdéseinkkel, kételyeinkkel, és egyedül kell az adott pillatatban helyt állni, jó döntést hozni gyermekeinkkel, önmagunkkal, családunkkal kapcsolatban. Ezért is tartom fontosnak Egyesületünk működését, jó érzés tudni, hogy az egyesület tagjaként számíthatok a többiek segítségére, ha szükségem van rá, és én is támogathatom őket saját tapasztalataim megosztásával. Remélem, hogy minél több édesanya (és természetesen édesapa is) rátalál Egyesületünkre, biztosak lehetnek benne, hogy figyelemre, megértésre, támogatásra számíthatnak.


Szepesi Vera

egy kislány édesanyja

 

Samu Szilárd

két gyermekes, gyakorló édesapa

Free Joomla! templates by AgeThemes